Vrei să-ți înțelegi mai clienții, partenerii, colaboratorii? Încadrează-i într-o generație

Termenul „generație” este utilizat pentru a descrie o grupă de persoane născute într-o anumită perioadă de timp, care împărtășesc anumite trăsături și experiențe culturale și istorice specifice. Există mai multe definiri ale generațiilor, dar cele mai comune sunt:

  1. Generația Silențioasă: Persoanele născute între anii 1928 și 1945. Această generație a crescut în timpul Marii Crize Economice și a celor două războaie mondiale. Sunt caracterizați prin ascultare, conservatorism și un atașament puternic față de valorile tradiționale.
  2. Baby Boomers: Persoanele născute între anii 1946 și 1964. Această generație a crescut într-o perioadă de prosperitate economică și progres social și cultural. Sunt caracterizați prin spiritul de competiție, individualism și dorința de a schimba lumea.
  3. Generația X: Persoanele născute între anii 1965 și 1980. Această generație a crescut într-o perioadă de schimbări economice și tehnologice rapide și au fost martorii evenimentelor importante, cum ar fi căderea Zidului Berlinului și războiul din Golf. Sunt caracterizați prin cinism, pragmatism și independență.
  4. Generația Y (sau Millennials): Persoanele născute între anii 1981 și 1996. Această generație a crescut într-o lume dominată de tehnologie și a fost influențată de evenimente precum atentatele din 11 septembrie și criza economică din 2008. Sunt caracterizați prin dorința de a face o diferență, inovare și adaptabilitate la schimbare.
  5. Generația Z (sau Centennials): Persoanele născute între anii 1997 și 2012. Această generație a crescut cu tehnologia ca parte integrantă a vieții lor și a fost influențată de evenimente precum criza climatică și mișcarea Black Lives Matter. Sunt caracterizați prin dorința de a fi autentici, toleranță și conectare prin rețelele sociale.

Este important de menționat că nu toți membrii unei generații împărtășesc aceleași trăsături și experiențe culturale, dar aceste caracteristici sunt adesea folosite pentru a înțelege și a evalua comportamentul și valorile unei anumite grupări de persoane.

Lasă un comentariu