Raport ADN Finanz – an fiscal 2022

Anul 2022 a fost unul în care ADN FinPro Partners SRL, firma care operează sub brandul ADN Finanz, și-a întărit poziția pe piață, și-a crescut echipa, a optimizat fiscal activitatea și a făcut importanți pași înainte spre extindere și dezvoltare. Detaliem în continuare principalii indicatori.

Cifra de afaceri

292.867 Lei. Dar înainte de a analiza suma în sine trebuie conturat puțin modelul nostru de business. Suntem brokeri de credite dar și consultanți în achiziții și investiții. Cifra de afaceri este reprezentată în cea mai mare măsură de comisioane de la instituțiile financiare partenere (valoare fără TVA). Și asta ne conduce către următorii indicatori analizați.

Valori intermediate

14.350.483 Lei = totalul intermedierilor în anul 2022, adică suma tuturor contractelor de credite și leasing intermediate.

Profit

158.931 Lei, în scădere cu 27% față de anul fiscal precedent, pe fondul investițiilor necesare lansării proiectului de francizare a activității.

Profitul net în comparație cu media sectorială

Puteți observa că acesta este pe media din domeniu

Gradul de îndatorare

Am făcut eforturi pentru ca acest indicator să scadă sensibil în firma noastră.

Structura activelor

Ne situăm încă o dată peste media sectorială, în creștere față de 2021.

 

Rețeaua de francize și colaboratori

Proiectul de francizare a proiectului ADN Finanz a pornit în trimestrul 1 al anului 2022 și reprezintă o modalitate de dezvoltare prin replicarea activității de la sediul central la sedii secundare din țară, manageriate de antreprenori pe baza unui plan de afaceri comun. Detalii pe https://adnfinanz.ro/franciza.

În partea a doua a anului precedent am temperat ritmul creșterii numărului de francize, punând mai mult accent pe etică și calitatea serviciilor oferite de către francize, fiind puși inclusiv în postura de a renunța la anumiți parteneri care nu se ridicau la standardele noastre. Angajamentul nostru rămâne ferm: cine pune interesele clientului cel puțin la egal cu cel propriu, respectând cerințele noastre, va rămâne în echipă și vom avea împreună succes. Pentru cealaltă categorie avem toleranță zero.

Planuri pentru 2023

  • Dezvoltarea rețelei de francize de la 7 la 15, pe principiile de calitate și etică amintite mai sus;
  • Dezvoltarea rețelei de colaboratori (persoane sau firme care recomandă clienți) de la 26 la cel puțin 35;
  • Digitalizarea procesului de vânzare a serviciilor financiare – implementare de calculatoare și comparatoare de rate, posibilitatea de a face upload online a documentelor necesare pentru analiza creditului etc.;
  • Lansarea serviciului de crowdinvesting în imobiliare;
  • Diversificarea parteneriatelor în investiții;
  • Dezvoltarea echipei de la sediul central ADN Finanz.

Sursă date: statistici interne; termene.ro; listafirme.ro

Lasă un comentariu